• Klant: Explorius Ontwikkeling, Gemeente Naarden
  • Locatie: Naarden
  • Jaar: 2013-2014

Villawijk Naardereiland, Naarden

Naarden - Bij de jachthaven van Naarden lag een bosje dat nauwelijks gebruikt werd door recreanten maar dat wel veel overlast opleverde. De gemeente schreef daarom een ontwikkelprijsvraag uit voor woningbouw in het gebied. Daarbij moest zoveel mogelijk de groene kwaliteit van het gebied benut worden.

Projectgegevens

LocatieNaarden Google Maps
OpdrachtStedenbouwkundig plan
Omvang6 ha
Ontwerp2013-2014
In uitvoering2017
KlantExplorius Ontwikkeling, Gemeente Naarden
TeamJohn Boon, Joep van Baast
In samenwerking metEVE architecten
Villawijk Naardereiland, Naarden
Villawijk Naardereiland, Naarden
Villawijk Naardereiland, Naarden
Villawijk Naardereiland, Naarden

In opdracht van Ontwikkelaar Explorius maakten wij het winnende stedenbouwkundige plan: ‘Naardereiland’. Het plan bestaat uit 45 landhuizen in een groene setting en omringd door water. Het masterplan is het resultaat van een uitvoerige doelgroepenanalyse, ontwerpend onderzoek naar traditionele villaparken en het slim inzetten van de bestaande kwaliteiten op het terrein. Zo is vanuit de meeste woningen het water zichtbaar. Daartoe is er aan de westzijde extra water toegevoegd, waarmee het eilandgevoel verder versterkt is. Per woning is er een eigen plek beschikbaar in de jachthaven. 

Villawijk Naardereiland heeft enkele jaren na oplevering al een volwassen en bosrijke uitstraling. Dit komt mede door het eenduidige architectuurbeeld en het behouden van zoveel mogelijk volwassen bomen op het terrein. Daarnaast zijn er veel jonge bomen en struiken aangeplant die de bossfeer versterken.

Het resultaat is een moderne villawijk met een chique uitstraling, op maat gemaakt voor de wensen en behoeften van de nieuwe bewoners. Villapark Naardereiland is een gezonde leefomgeving en een verrijking van het woningaanbod in de randstad.